20180219 – Евгени Генов бе обявен за “Рицар в живота”

Командерия „Св. Лазар Български”, част от Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим Велик Приорат България обяви годишната си награда “Рицар в живота”.

За 2017 г. тя се присъжда на Евгени Генов – европейски вицешампион по самбо и световен шампион за ветерани. Но не заради спортните постижения на Евгени, а заради това, че след закриването на Дома за деца в Севлиево не позволи Недялко и Николай – две от децата, изоставени от родителите си, да заживеят наново в институция, а пое грижите за тях, като баща. Заради каузата Да се посветиш на доброто и да помагаш на другите Евгени получи отличието по време на Събора на тамплиерите, на който присъстваха Командерите на Командерии от Велик Приорат България, които бяха на тийм-билдинг в Севлиево на 19.02.2018г.

Връчването на наградата “Рицар в живота” ще стане ежегодно, за да “награждава за проявено великодушие и благородство в този материален свят”, обяви Командерът Богомил Петков.

“Вярваме, че тяхната приказка ще завърши като тези от нашето детство…и живели дълго и щастливо!”, убедени са от Ордена на рицарите тамплиери.

Освен званието “Рицар в живота” Евгени е получил и парична сума, обявиха от Ордена.