20151115 – РИЦАРИТЕ ТАМПЛИЕРИ В БЪЛГАРИЯ, ГОТОВИ ДА ПОДКРЕПЯТ РЕШАВАНЕТО НА БЕЖАНСКИЯ ВЪПРОС

Приключи XXI Национален конвент на Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим (ОSMTH) – Велик Приорат България. В работата на конвента взеха участие рицари-тамплиери от братските Велики Приорати на Сърбия и Германия, както и от Приоратите на Румъния, Украйна и Русия.

Великият Приор на България, Негово Превъзходителство Румен Ралчев, заяви недвусмислено, че българските рицари и дами имат готовност, след предстояща среща на високо правителствено ниво, да подпомогнат решаването на общоевропейския миграционен проблем. Бежанската вълна, която основно е насочена към Германия, бавно се овладява, заяви Нейно Превъзходителство Елке Брунс, Велик Приор на Германия, с усилията и на немските тамплиери. “Няма измислена концепция как да преодолеем тази криза, но ако дадем решение, вероятно ще получим Нобелова награда” добави Брунс, “но работим неуморно”.

Българските тамплиери почетоха жертвите на терористичните актове в Париж, ясно заявиха виждането си, че ще работят за защита на общия ни европейски дом.
В специално писмо от Великия Командер на Ордена полковник Марсел де Пичиото (член на Велик Приорат Франция) до българските тамплиери, в отговор на изказаните от тях съболезнования, се казва “въпреки терористичните атаки ние ще отстояваме нашите християнски ценности и оставаме на страната на човешката раса”.

Великият Приор на България, Негово Превъзходителство Румен Ралчев, изпрати писмо до френския посланик у нас със съболезнования и в подкрепа на демократичните общочовешки и общоевропейски устои.

Орденът у нас:

Историята на Ордена на рицарите тамплиери в България започва през 2001 г., когато първите българи са посветени в рицарство в Австрия, Сърбия и Италия. На 18 август 2008 г. Велик Приорат България е приет за пълноправен член на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим – неправителствена организация със седалище в Женева, със специален консултативен статут към ООН и член на Международното бюро за мир – Нобелови награди. Днес членове на Велик Приорат България участват в комисии в постоянните представителства на Ордена към ООН – в Женева, Виена и Ню Йорк. Членове на Велик Приорат България са изявени и достойни християни – българи, руснаци и украинци, доказали се в обществото. Основните цели на Ордена са подпомагане на християни в беда и интелектуална благотворителност; намаляване на напрежението на верска основа чрез контакти между различните вероизповедания; взаимопомощ.
Велик Приор на Ордена у нас е Н.Пр. генерал-майор (о.р.) проф. д-р Румен Ралчев.
Велик Приорат България е най-многочисленият на територията на Европа.

За допълнителна информация:
тел. 0886 / 504 400 или имейл osmth.gp.bulgaria@gmail.