20150823 – VII годишнина на Велик Приорат България

Днес, с няколко вълнуващи събития в град Смолян и курорта Пампорово, Велик Приорат България отбеляза седмата си годишнина. Като домакин на честването Командерия “св. Висарион Смолянски” с Командер Многоуважаемият Брат Таньо Стайковски KCTJ, създаде всички условия присъстващите Рицари, Дами, Постуланти и симпатизанти да се чувстват комфортно. В църквата “св. Висарион Смолянски” членовете на Велик Приорат България дариха икона с лика на “св.св. безсребреници Козма и Дамян” и получиха благословия за здраве.

Беше положен венец пред построения от Тамплиерите паметник на Екзарх Български Стефан I, където членовете на Велик Приорат България отдадоха чест и склониха глава в негова памет.

Благодарствени грамоти получиха създателите на паметника Димитър Димитров – художник и Димитър Гаджев – скулптор.

Вечерта на тържествен ритуал в х-л “Перелик” се приеха Постуланти, Н.Пр. Румен Ралчев, Великия Приор на България, направи кратка ретроспекция за развитието на Ордена и по традиция, както всяка година, даде Голямата Тамплиерска благословия на всички присъстващи. Тържеството завърши с традиционна Агапа с характерно меню от родопски специалитети и разнообразна музикална програма.